Групата на БСП в СОС не подкрепи Визията за развитие

...
Групата на БСП в СОС не подкрепи Визията за развитие
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Управляващите не разчитат сигналите на протестите и не чуват какво им казват хората

Групата на Българска социалистическа партия в СОС не поддържа Визията за развиване на София
Имам възприятието, че ръководещите не разчитате сигналите на митингите и това, което споделят и чакат хората. Това сподели в декларация от името на политическата група на „ Българска социалистическа партия за България “ ръководителят ѝ Калоян Паргов при започване на днешната сесия на СОС. „ Напрежението и упованието, което пораства по софийските улици, дава явен сигнал на всички политически сили, без значение дали са ръководещи, зоват себе си ръководещи или са съпротива. Тези митинги дават доста явен сигнал към всички нас и цялото общество, че нещо не е наред, че нещо би трябвало да се промени, че повече по този начин не може “, съобщи той.

Паргов даде образец с измененията в Правилника за активността на СОС. „ Гласувахме нещо, което осакатява нашата работа и не дава опция на другите, които са инакомислещи и имат по-различно мнение, да го заявят и да бъдат чути “, изясни ръководителят на групата на Българска социалистическа партия. Той уточни, че сходен жанр държание провокира и днешното овакантяване на Столичния общински съвет от друга политическа група, както и на самостоятелен общински консултант.

„ Искам да заявя изрично - или ще стартираме да се държим с почитание към предложенията и всички, без значение дали са ръководещи или съпротива, да одобряваме и толерираме тези разлики, поднесени в естествен порядък, или групата на Българска социалистическа партия също ще се разграничи внезапно и фрапантно, по подобаващия метод “, съобщи Калоян Паргов.

Той взе отношение и по препоръчаната за гласоподаване Визията за развиване на София и крайградските територии и сподели, че за осъществяването ѝ е нужен по-сериозен и изчерпателен метод.

Председателят на групата на Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите ще се въздържат от поддръжка на Визията, тъй като част от нея дава отговор на вижданията им за развиването на града, само че има и значително неща, които опонират на тях. Според него е нужен по-сериозен и изчерпателен метод по реализацията на дълготрайната част на Визия за развиване на София и крайградските територии. „ Очевидно поради това, че София е най-големият град, поради броя на популацията и територията й, както и разликата сред кварталите и регионите, в които живеят софиянци със своите разнообразни проблеми, само че от време на време сходни и близки по естество, се изисква по-глобален метод “, сподели Паргов.

„ Вярвам, че това ще остане отворен документ, на който ще се огледа още по-сериозно и ще бъде предмет на детайлно разискване и обмисляне в бъдеще от другите гилдии и общностни групи в нашия град. А те - със своите визии, не са малко “, уточни Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР