Групата на БСП в Общински съвет - Търговище няма да

...
Групата на БСП в Общински съвет - Търговище няма да
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов се срещна с местния партиен съвет и представителите на левицата в местната законодателна власт

Групата на Българска социалистическа партия в Общински съвет - Търговище няма да поддържа бюджета на общината, препоръчан от общинската администрация от ГЕРБ. Съветниците на левицата получиха този мандат от Общинския съвет на партията късно нощес по време на взаимното съвещание на локалния партиен съвет и представителите на левицата в локалната законодателна власт.

Срещата в Търговище води членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов. Тя е част от самодейността на управлението на партията за обзор на положението на локалните структури, организационното положение и запознаване с проблемите по места преди старта на подготовката за локалните избори следващата година.

„ Срещата в Търговище потвърди за следващ път, че би трябвало да бъде преодоляно ръководството на ГЕРБ в общините, с цел да продължи тяхното развиване ", сподели късно нощес след диалозите Борислав Гуцанов. Той акцентира, че към този момент три години локалната администрация, ръководена от кмет на някогашните ръководещи не може да се оправи с построяването на клетка за битови боклуци. По тази причина те се извозват покрай Шумен, което коства доста средства на локалния бюджет. В листата с претекстове за неподкрепа на бюджета на Търговище са неприятното положение на знакови здания и извънредно занемарената инфраструктура, освен в града, само че и в близките обитаеми места. Във финансовата рамка липсват цели за подкрепяне на така и така тежкото състояние на хората в общината и района, стана ясно по време на срещата. Задълбоченият разбор на обстановката в града е безапелационен, че общината е абдикирала от отговорностите си да сътвори удобни условия за развиване на локалната стопанска система и откриването на нови работни места. „ Това са предпоставки за закъснение на развиването на общината, които ние изрично няма по какъв начин да подкрепим с гласоподаване на бюджета ", сподели Борислав Гуцанов.

По време на срещата е оценено и положението на партийната организация, разисквани са разновидности за явяване на локалните избори, които да доведат до възобновление на стопанската система, развиване на града, възстановяване на инфраструктурата и по-голяма грижа за хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР