Групата на БСП няма да подкрепи втората актуализация на бюджета

...
Групата на БСП няма да подкрепи втората актуализация на бюджета
Коментари Харесай

Иван Таков: Няма да подкрепим втората актуализация на бюджета на София

Групата на Българска социалистическа партия няма да поддържа втората актуализация на бюджета на София, както не подкрепихме и първата през месец април. Това сподели Иван Таков, заместник-председател на групата на социалистите в СОС, по време на днешната сесия. Съветниците от „ Българска социалистическа партия за България “ не поддържаха и смяната на бюджета на София за 3-тото тримесечие на 2020 година

„ Във импортирания отчет за актуализация на бюджета няма един ред разбор за осъществяването на финансовата стратегия. За следващ път ръководещите вкарват чисто и просто една счетоводна сметка - понижават приходите и разноските... “, обърна се той към ръководещите и попита до каква степен е стигнало осъществяването на финансовата стратегия, какво се случва с нея и още веднъж ли ще има 250 млн. лева несъблюдение.

„ С първата актуализация вие на процедура взривихте вътрешнокварталната инфраструктура. През април над 8 милиона лева бяха съкратени от средствата за настоящите поправки “, посочи общинският консултант.

Иван Таков напомни, че от Българска социалистическа партия са предложили 20% от средствата от финансовата стратегия да бъдат предоставени разполагаем на районните кметове за възстановяване на вътрешнокварталната инфраструктура.

По думите му кмета и болшинството ГЕРБ/СДС в Столични общински съвет за повторно тази година пропущат опцията да създадат позитивни стъпки в посока възстановяване на икономическото положение и живота на софиянци.

„ Преди няколко месеца приехме отчет с 33 ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса против последствията, провокирани от изключителното състояние поради ковид. До момента общият размер на сумата, с която Столична община е помогнала, е 837 977 лева Това е цената на облекченията за наематели на общински нежилищни парцели и тротоарно право. И това е всичко... Няма по какъв начин да подкрепим такава актуализация на бюджета в подобен тежък миг. COVID-19 още веднъж настава. Вместо да мислим върху тази тематика и по какъв начин да подобрим и облекчим живота на софиянци, единствената грижа в този отчет е за градския превоз. Групата на Българска социалистическа партия не може да одобри подобен метод “, акцентира заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Таков означи като позитивно нещо в отчета за втората актуализация на бюджета на Столична община, заделените средства за строителството на детска градина в кв. „ Сеславци “, за което той и Българска социалистическа партия - София се борят от години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР