Групата на БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател

...
Групата на БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС, няма да влизаме в сглобки


Групата на Българска социалистическа партия няма да поддържа Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет (СОС), оповестиха от пресцентъра на БСП-София.  Решението е взето на взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия и на Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София, се показва в известието.
Припомняме,  водачът на " Спаси София " се обърна през днешния ден към алените с зов да го изберат за началник на СОС, като гласоподават дружно с " Продължаваме промяната ". Бонев изрично съобщи, че не желае поддръжката на ГЕРБ. Хората на Борисов по този начин и не гласоподаваха за него.  И на първата сесия, след два провалени вота, СОС остана без шеф.
Призоваваме всички останали групи да ни дадат този заем на доверие, съобщи Бонев пред публицисти откакто през вчерашния ден Столичният общински съвет не можа да си избере ръководител.

Няма да подкрепим Борис Бонев за ръководител на СОС,  отговори ръководителят на БСП-София Иван Таков. Това е решението на груповите ни управителни органи на национално и градско равнище, уточни той.

Таков разяснява, че  решението произтича от поредната им позиция да не вършат обединения или сглобки за непременно да вземат участие в ръководството на Столична община.  Разбира се, подготвени сме да беседваме за политики, основани на полезности, с всяка политическа група в СОС, уточни той.  Според Таков изборът на ръководител самичък по себе си е ненужен, в случай че няма единодушие по целите, по които ще работи Столичният общински съвет.

Следващото съвещание, на което СОС ще направи трети опит за избор на ръководител, е планувано за 20 ноември от 10:00 часа.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ обявиха, че претендентът на ПП-ДБ (Спаси София) за ръководител на СОС Борис Бонев води подмолни договаряния с Българска социалистическа партия и " Възраждане " за поддръжка на кандидатурата му.
Ако до три месеца няма определен ръководител, ще има нови избори за Общински съвет, сподели през днешния ден Васил Терзиев след срещата си с премиера Николай Денков, представен от Епицентър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР