Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е

...
Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е
Коментари Харесай

Guns N ‘Roses съдят пивоварна в Колорадо, защото е кръстила бирата си с тяхното име

Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е нарекла една от бирите си „ Guns` N ‘Rose ", заяви Агенция Франс Прес. Музикантите настояват, че нарушаването на комерсиалната марка им е предизвикало „ непоправими вреди ".

Бирата, чието лого е стилизиран надпис с акцент върху буквата „ Е ", е направена от пивоварната „ Oskar Blues ", част от „ Canarchy Craft Brewing Collective в западния американски щат.

В жалбата си, подадена в четвъртък във федералния съд в Лос Анджелис, групата, която желае да й бъдат изплатени вредите и правосъдните разходи, упреква пивоварната, че продава артикули, които „ съзнателно търгуват с доброжелателността, престижа и славата на Guns N ‘Roses, без утвърждението, лиценза или единодушието на групата ".

„ Като директен и непосреден резултат от непозволените дейности на ответника, Guns N ‘Roses е претърпяла и

продължава да страда и/или е евентуално да претърпи вреди върху своите търговски марки, бизнес известност и благосклонност ", се споделя в жалбата.

Музикантите упорстват, че пивоварната подправено допуска връзка с групата, употребявайки хипотетичната й марка, с цел да продава бира.

Пивоварна Oskar Blues не отговори незабавно на настояването на AFP за коментар.

Фирмата се е пробвала да резервира марката на своята бира през 2018 година, само че настояването е било отхвърлено след противоречие от страна на групата. Според документите, бирата и съпътстващите я артикули ще бъдат продадени до март 2020 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР