Групата ГАЗ подаде заявление във Федералната служба за интелектуална собственост

...
Групата ГАЗ подаде заявление във Федералната служба за интелектуална собственост
Коментари Харесай

В Русия ще възраждат марките „Чайка“ и „Волга“

Групата ГАЗ подаде заявление във Федералната работа за интелектуална благосъстоятелност на Русия за регистрация на търговски марки „ Чайка " и „ Волга-21 ". Това оповестява московското патентно ведомство, като се базира на съответните документи. Съобщава се, че ГАЗ желае да записва емблематични имена по разпоредбите на Международната подредба на стоките и услугите (ICGS). Това значи, че марките могат да се употребяват за произвеждане на артикули, както и за даване на развлекателни услуги и виртуални онлайн музейни услуги.

На доктрина, под тези имена автомобилният цех в Горки може да пусне на пазара много разнообразна група артикули. Например, кожени палта или долни дрехи, бира, саксии, гаечни ключове и други Засега обаче не е ясно каква цел преследва производителят на коли с възобновление на тези от дълго време забравени имена.
От 1959 година до 1988 година ГАЗ създава представителни коли под марката „ Чайка ", а колите „ Волга " се появяват през 1956 година

Наскоро Денис Мантуров - министър на индустрията и търговията на Руската федерация, разгласи възраждането на автомобилните марки „ Победа " и „ Волга ". Той съобщи, че е изцяло допустимо на пазара да излезе както едната, по този начин и двете марки, само че не даде детайлности. Както е известно, управляващите на Москва към този момент оповестиха, че ще възродят друга марка от предишното - „ Москвич ", като колите от нея ще се сглобяват в някогашния цех на Renault в съветската столица. Френският производител се отхвърли от бизнеса си в Русия и предприятието стана благосъстоятелност на кметството на Москва.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР