Групата Билдерберг се събира в Швейцария за обсъждане на Европа

...
Групата Билдерберг се събира в Швейцария за обсъждане на Европа
Коментари Харесай

Групата Билдерберг обсъжда Европа и климата на среща в Швейцария

Групата " Билдерберг " се събира в Швейцария за разискване на Европа и климата , оповестяват медии.

На тазгодишната среща ще участват швейцарският министър на финансите Уели Маурер, френският финансов министър Бруно льо Мер, водачът на немските християндемократи Анегрет Крамп-Каренбауер и други.
 Мистерията
Мистерията " Билдерберг "

Този клуб съществува от 1954 година,

Швейцарският ежедневник Tages Anzeiger написа, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео също ще участва на диалозите , макар че не е в формалния лист с имената на гостите на уеб страницата на групата. Вестникът добавя, че Помпео ще беседва с Уели Маурер за обстановката в Иран, където Швейцария съставлява американските ползи. Но швейцарското финансово министерство отхвърля да е планувана сходна среща сред Помпео и Маурер.

В листата с гостите попадат към 130 души от Европа и Северна Америка.

Мистериозните срещи на " Билдерберг " са свързвани с тайни теории, че участниците работят като скрито международно държавно управление . Но уредниците отвръщат, че частният темперамент на събитието дава опция на участващите да проведат неофициални диалози по огромни международни проблеми.
 Кристалина Георгиева на срещата на кръга
Кристалина Георгиева на срещата на кръга " Билдерберг ", не съставлява България

Тайнственият клуб, пораждащ въображението на тайните теоретици

Тази година те ще обсъдят климатичните промени, Брекзит, Китай, Русия, бъдещето на капитализма и превръщането на обществените мрежи в оръжие .

Дискусиите ще се проведат съгласно правилото на " Чатъм хаус ", което значи, че участниците могат да употребяват всякаква информация , която получат по време на срещата, само че не могат да разкриват източника.

Това ще е втора среща на групата в Швейцария . През 2011 година тя се организира в курортния град Сен Мориц.

Тази година срещата ще се състои от четвъртък до неделя в Монтрьо.

Мистериозният клуб е наречен на хотел " Билдерберг " в Холандия, където се организира първата среща през 1954 година На нея вземат участие 100-те най-влиятелни хора от Европа и Северна Америка, които разискват най-важните проблеми пред света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР