Групата Belau е създадена в края на 2015-та година в

...
Групата Belau е създадена в края на 2015-та година в
Коментари Харесай

Унгарската група Belau участник на фестивала Евросоник

Групата " Belau " е основана в края на 2015-та година в унгарската столица Будапеща. Композициите на групата са в жанр chillwave, а дебютният им албум се назовава " The Odyssey ". Албумът получи премията в категорията " най- добра електронна музика " на унгарските награди " Hungarian Music Awards " за 2017 година. " Belau " в началото е независим план на Питър Кедвеш. С него се срещнах и разговарях през януари по време на фестивала " Евросоник " в Грьонинген Холандия. За предаването " Евробокс " Питър показа: " Първото ни шоу се състоя при започване на 2016-та година. Тук на фестивала сме в четиричленен състав, само че по принцип в основата е дуото, което направихме с  Кристиян Бузаш. За концертите към нас се причислява кийбордистът Бенджамин Кис и певицата Бебе. Това в действителност е нейният псевдоним, същинското й име е Елизабет, в Унгария Бебе е галеното име на Елизабет. Още в самото начало, поставяйки основите на плана знаех, че ще се трансформира в група.

Нещата се трансформираха три месеца след началото, когато към този момент бяхме група. Първият ми сингъл излезе през септември, а през януари изнесохме първия си концерт. Пътуванията са главното ентусиазъм за нас. Аз сътворявам музиката, а Кристиян и вокалистката Бебе пишат текстовете. Миналата година 

направихме европейско турне в четиринадесет страни и изнесохме към 30 концерта.. Предстои да отпътува на дребна почивка на Карибите и се надявам от там да се заредя и да слага началото на нашия втори албум. Другото доста значимо нещо е идният ни концерт в България, през  април, ще изнесем шоу в София в клуб „ Микстейп  5 “, може би ще имаме шоу и във Варна, само че към момента не е несъмнено, тъй като по същото време имаме поредност от концерти в Унгария, тъй че към момента не можем да потвърдим концерта във Варна. Надяваме се на две шоута там. " - описа Питър Кедвеш от унгарската група " Belau ". Повече за състава и музиката на " Belau " можете да научите в атачмънта.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР