Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия

...
Групата Air France-KLM се опитва да привлече член на висшия
Коментари Харесай

Ясен е най-вероятният нов шеф на Air France-KLM

Групата Air France-KLM се пробва да притегли член на висшия мениджмънт на Air Canada за идващия си основен изпълнителен шеф. Предпочитаният претендент е оперативният шеф на канадския транспортьор - Бенджамин Смит, оповестяват източници от групата пред френския вестник Le Monde.

Името на Смит сигурно е в листата на френско-холандския транспортьор, само че окончателното решение обаче ще бъде взето от борда на шефовете на компанията. Групата ще има и непослушен ръководител.

Смит е виновен за обслужването на клиентите и комерсиалните интервенции на Air Canada, а съгласно уеб страницата на компанията той е " визионерът зад стратегическото и диверсифицирано разширение на световната мрежа на Air Canada. " Той има опит в трудовите договаряния.

Стачки, загуби и нов началник

Air France-KLM търси нов началник след неочакваното овакантяване на досегашния началник Жан-Марк Жанаяк през май, откакто личният състав отхвърли предлагането за по-добро възнаграждение.

Идеята на проекта беше да постави завършек на горчивия обществен спор със синдикатите в Air France, които желаят нарастване на заплатите. Той докара до огромни стачки, които костваха скъпо на компанията.

Air France-KLM изгуби 335 млн. евро поради 15-те дни стачки от началото на годината, а акциите й спаднаха с 35%.

Френската страна е най-големият акционер в Air France-KLM с дял от към 14%. Delta Airlines и China Eastern Airlines имат по 8.8%.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също е склонен компанията да бъде водена от чужденец, което ще е казус в досегашната й история.

Синдикатите в самолетната компания приканиха президента да се включи по-активно в процеса на избор на нов началник и да направу промени в изпълнителния комитет на превозвача.

Назначението се преглежда като тест за решимостта на Макрон за по-малка държавна интервенция в стопанската система.

Air France-KLM изрази вяра новият управителен екип да встъпи в служба до септември, съгласно в документ, представен от Reuters.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР