Групама Животозастраховане ЕАД, българско дъщерно дружество на Groupama Assurances Mutuelles

...
Групама Животозастраховане ЕАД, българско дъщерно дружество на Groupama Assurances Mutuelles
Коментари Харесай

"Групама Животозастраховане" подписа договор за закупуване на 100% акционерно участие в "Експрес Животозастраховане".

" Групама Животозастраховане " ЕАД, българско дъщерно сдружение на Groupama Assurances Mutuelles афишира, че на 10 юли 2019 година подписа контракт за придобиване на 100% акционерно присъединяване в животозастрахователнo сдружение " Експрес Животозастраховане ", част от " Банка ДСК " ЕАД, българско дъщерно сдружение на Банка ОТП (OTP Bank Plc).

Тази договорка е значима стъпка в развиването на френската интернационална застрахователна група Groupama, посредством която ще се подобрят позициите ѝ в България в сегмента на животозастраховането и ще се укрепи дългогодишното стратегическо партньорството на застрахователя с " Банка ДСК " ЕАД.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Финансовото привършване на договорката се чака да стане през последното тримесечие на 2019 година, след приемане на всички нужни регулаторни утвърждения. Окончателното юридическо обединение на сдруженията се възнамерява през месец септември 2020 година

Със договорката се чака Групама да удвои пазарния си дял в България и да доближи позиция №3 в сегмента на застраховките за кредитополучатели с пазарен дял от 21% и позиция №5 в сегмент " Злополука " с пазарен дял от 9 %. Френският осигурител Групама е дълготраен сътрудник в интернационален проект с унгарската финансова група ОТП, част от която е " Банка ДСК ". Очаква се Групама да усъвършенства позициите си в България.

" Тази смяна с придобиването на " Експрес Животозастраховане " ще бъде самопризнание за достиженията на Групама в България през последните няколко години, през които компанията потвърди способността си да усилва позициите си в основни застрахователни сегменти, да създава новаторски артикули и услуги, отговарящи на съответни клиентки потребности, да поддържа сполучливи търговски взаимоотношения с Банка ДСК и други разнородни канали на дистрибуция, да развива чиновници и техните професионални гении, както и да планува трендове в застрахователната промишленост ", съобщи госпожа Селин Болар, изпълнителен шеф на Групама в България.

За Групама: Обединяваща две застрахователни сдружения " Групама Застраховане " и " Групама Животозастраховане " Групама в България е учредена през 2009 година и е част от френската интернационална банково-застрахователна група Groupama Assurances Mutuelles.

Компанията има над 450 000 самостоятелни и корпоративни клиенти и има доходи от 34.5 млн. лв. за 2018 година Компанията заема 5-та позиция с пазарен дял от 10% в сегмента на застраховките за кредитополучатели, 6-та в сегмент " Злополука " с пазарен дял от 6% и 8-ма позиция в имуществено обезпечаване с пазарен дял от 6%. От датата на учредяване до през днешния ден компанията е удвоила своя премиен доход. Рейтингът за финансова непоклатимост на Fitch Ratings за Groupama Assurances Mutuelles към месец юни 2019 година е оценена на " А " ; Перспектива " Позитивна ".

За " Експрес Животозастраховане ": Първоначално учредено под името ЗАД " Сожелайф България " през май 2007 година от " Сосиете Женерал Застраховане " и " Сосиете Женерал Експресбанк ", през януари 2019 година, след придобиването му от Банка ДСК, сдружението става част от ОТП Груп и трансформира името си на " Експрес Животозастраховане ".

Компанията заема позиция №7 в сегмента на животозастраховането в България с пазарен дял от 3,4% и доходи за 2018 година, възлизащи на 15 млн. лв.. Дружеството разполага с повече от 250 000 самостоятелни и корпоративни клиенти и предлага застрахователни артикули в няколко съществени посоки - застраховки за кредитополучатели, спестовни застраховки, застраховки при акцидент, застраховки към банкови карти и сметки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР