Групама Животозастраховане ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група

...
Групама Животозастраховане ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група
Коментари Харесай

"Групама Животозастраховане" ЕАД придоби ЗАД "Експрес Животозастраховане"

" Групама Животозастраховане " ЕАД, българско дъщерно сдружение на френската банково-застрахователна група Groupama Assurances Mutuelles афишира през днешния ден 31 октомври 2019 година приключването на финансовата договорка по придобиването на 100% акционерно присъединяване в животозастрахователнo сдружение " Експрес Животозастраховане " от " Банка ДСК " ЕАД и " Експресбанк " ЕАД, български сдружения на ОTP Bank Plc., откакто бяха получени всички нужни позволения от страна на регулаторите.

Процесът по интеграция на " Експрес Животозастраховане " се чака да завърши през 2020 година Дотогава сдружението ще продължи да прави своята нормална оперативна активност под името и комерсиалната марка " Групама Животозастраховане Експрес " ЕАД.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Със договорката се чака френският осигурител Групама да удвои пазарния си дял в България и да доближи позиция №3 в сегмента на застраховките за кредитополучатели с пазарен дял от 21% и позиция №5 в сегмент " Злополука " с пазарен дял от 9 %.

" Ние сме доста удовлетворени от тази договорка, която е част от дълготрайното ни партньорство с Банка OTП в Централна и Източна Европа. Придобиването на " Експрес Животозастраховане " ще даде опция на дъщерното ни сдружение " Групама Животозастраховане " да затвърди позициите си на българския осигурителен пазар, който предлага забележителен капацитет за напредък. ", разяснява господин Оливие Пекьо, шеф интернационалните филиали в Групама Груп.

" Придобиването на " Експрес Животозастраховане " е важен миг за Групама в България. Възнамеряваме да се превърнем в основен осигурител на пазара посредством обслужване на клиентите на " Банка ДСК ", " ОТП Лизинг " и посредством нашата мрежа от брокери, което от своя страна ще способства за позитивното развиване на застрахователната промишленост в страната. От оперативна позиция нашата цел е да осигурим постоянен и равномерен развой на интеграция, тъй че нашите клиенти да продължат да получават същото високо равнище на обслужване и още по-богато портфолио от застрахователни решения ", съобщи госпожа Селин Болар, изпълнителен шеф на Групама в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР