Група за източване на офшорни компании, в която участвал и

...
Група за източване на офшорни компании, в която участвал и
Коментари Харесай

Разбиха група за източване на офшорни компании. Сред участниците и служител на ДАНС

Група за източване на офшорни компании, в която взел участие и чиновник на ДАНС беше разкрита от полицията. Операцията по пресичането на незаконната активност е извършена от полицията и прокуратурата в Пловдив. Групата се занимавала с палежи, рекет, изнудване и пране на пари. Арестувани са петима души, измежду които и служител от Агенцията за национална сигурност. Криминалистите търсят още 7 мъже, оповестени за общодържавно търсене.

Схемата, по която бандата работила, била следната - по поръчка на клиенти от чужбина, чиновници в столична адвокатска фирма записали компании на името на роми, след което ги " вливали " в офшорни зони. Така парите можело да бъдат теглени легално. За присъединяване си в схемата ромите получавали по 100 лв. на ръка. Един от дилърите в схемата се оказал притежателят на подпаления неотдавна магазин за моторни масла в пловдив. Според следствието, палежът е тенденциозен.

Служителят на ДАНС неведнъж е правил изследване и е предоставял също на адвокатската фирма и във връзка с лица от ромски генезис, които са били подготвяни, с цел да станат собстевници на сдруженията. Предоставя се на това сдружение за да извлекат парични средства за нас е закононарушение. Става дума за пране на пари ", сподели окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

" Ромите, които са били наети са необразовани, необразовани и обществено слаби ", добави наблюдаващият прокурор Славка Костова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР