Група учени от университета в Северна Каролина направиха проучване и

...
Група учени от университета в Северна Каролина направиха проучване и
Коментари Харесай

Ел. тротинетките са по-вредни от градския транспорт

Група учени от университета в Северна Каролина направиха изследване и потвърдиха, че като се вземе поради замърсяването, което съпътства производството и разпространяването на електрически скутери, те са много по-малко екологични от велосипедите, от публичния превоз и изключително от пешеходния.

Учените регистрират атмосферните излъчвания на въглеводородно гориво, което се изгаря за производството на електричество, належащо за зареждане на скутера, както и въздействието върху околната среда от материалите, употребявани при производството, превозването и монтажа на електрическите скутери. Между другото, количеството електричество, употребявано за презареждане на скутера, е най-малката от злините.

„ Много по-вредно за околната среда е производството на материали, от които е направено транспортното средство - метали и пластмаса. Те предизвикват доста повече вреди на природата, в сравнение с зареждането на електрически скутер ”, споделя един от създателите на проучването, Джереми Джонсън. - Други нездравословни последствия са свързани с превозването на скутери до нощни станции за зареждане, защото в множеството огромни градове, където се наемат, скутери, които са изцяло изтощени, се транспортират с кола. И тези коли отделят изгорели газове в атмосферата. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР