Група учени от университета в Барселона, Испания са изяснили, че

...
Група учени от университета в Барселона, Испания са изяснили, че
Коментари Харесай

Учени от Барселона: Това е най-ранният и незабележим симптом на COVID-19

Група учени от университета в Барселона, Испания са изяснили, че при пациентите с ковид един от признаците поражда по-рано от другите прояви на инфекцията, оповестява medRxiv.

Според експертите, болните от COVID-19 имат сухота и неприятни чувства в носа още преди да изгубят способността да усещат мириса и усета на храната.

Изменението или цялостната загуба на обонянието и усета се отбелязва при към 80% от пациентите с позитивен тест за ковид.

Учените считат, че загубата на подушване при COVID-19 се дължи на обстоятелството, че бокаловите кафези стопират да отделят слуз, която е нужна за молекулите на веществата, отговарящи за миризмите. И те просто не могат да прилепнат към нужните рецептори.

В същото време, Наталия Пшеничная, заместник-директор по клинична и аналитична работа към Централния проучвателен институт по епидемиология на Русия, е разказала кой симптом на ковид е най-страшният за хората, оповестяват международните издания.

Според нейното мнение, появяването на зной на фона на други признаци на респираторни болести е най-лошата демонстрация на коронавирусна зараза.

Наталия Пшеничная споделя, че сходна демонстрация на болестта изисква незабавна здравна помощ. Според специалистката, комбинацията от респираторни признаци със загуба на обонянието в множеството случаи може да демонстрира развиването на коронавирусна зараза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР