Група учени от Политехническия институт Rensselaer в САЩ ще трябва

...
Група учени от Политехническия институт Rensselaer в САЩ ще трябва
Коментари Харесай

Чистач в лаборатория случайно унищожи резултата от 25-годишно изследване

Група учени от Политехническия институт Rensselaer в Съединени американски щати ще би трябвало да повторят проучванията, които са правили цели 25 години. Резултатите, получени в продължение на четвърт век, бяха унищожени от чистач, който изключи оборудването, пренебрегвайки предупредителните знаци в лабораторията.

Според New York Post портиерът е бил чиновник на почистващата компания Daigle Cleaning Systems. Мъжът се появил в лабораторията и забелязал, че фризерите звучат досадно. Решил, че има щета на една от камерите.

Той не забелязал, че учените са оставили табела „ Тук не се изисква разчистване “ и просто изключил камерата от зареждането. Между другото, той също пренебрегнал надписа „ Можете да натиснете бутона за изключване на звука за 10 секунди “, който бил на устройството.

Оказало се, че след три дни майсторите трябвало да дойдат и да поправят счупеното устройство. Във фризерите имало клетъчни култури и други проби.

Като част от опита те не би трябвало да се държат над -112 градуса по Фаренхайт (-44 по Целзий).

В резултат на това, с помощта на дейностите на почистващия препарат, пробите оживели на " горещината " до -25,6 градуса по Фаренхайт. Резултатите от работата, употребяваща фотосинтезата, чиято цел беше създаването на слънчеви панели, били компрометирани.

Daigle Cleaning Systems в този момент е съден от Rensselaer Institute за 1 милион $. Според бранителя на потърпевшата страна Майкъл Гинсбърг небрежността на служителя е довела до такива загуби.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР