Група учени от Женевския университет са установили, че фенолното съединение

...
Група учени от Женевския университет са установили, че фенолното съединение
Коментари Харесай

Този любим плод помага с 45% в борбата с рака на белите дробове

Група учени от Женевския университет са открили, че фенолното съединяване ресвератрол, съдържащо се в един обичан плод, има удобни свойства за битка с рака на белите дробове.

За да дефинират тези свойства, откривателите провели опит с лабораторни мишки. Някои гризачи били изложени на канцероген от тютюнев пушек. За да бъдат лекувани им е препоръчано " лекарство " под формата на ресвератрол.

Участниците в опита били разграничени на четири групи: при първата не е имало нито канцероген, нито ресвератрол, на втората група са били дадени по едно и също време и канцерогена и " лекарството ", а на останалите две - надлежно единствено канцерогена или единствено ресвератрола.

Ресвератролът се съдържа в гроздето. Учените означават, че предходните изследвания на ресвератрола не демонстрират изцяло неговата успеваемост при предотвратяването на рак на белите дробове. Експертите изясняват това с обстоятелството, че веществото се ползва перорално и няма време да доближи до белите дробове. Заради това те решили да " ускорят " доставката на веществото посредством банкет през носа и съгласно получените резултати, се удостоверила хипотезата за неговите изгоди.

Резултатите били недвусмислени. Оказа се, че при мишки, които са получили " лекуване ", размерът на тумора е намалял приблизително с 45% спрямо животните от друга група.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР