Група щатски прокурори от САЩ са завели съдебно дело срещу

...
Група щатски прокурори от САЩ са завели съдебно дело срещу
Коментари Харесай

Група щатски прокурори заведоха дело срещу Google

Група щатски прокурори от Съединени американски щати са завели правосъдно дело против Гугъл в сряда, потвърждавайки, че фирменият магазин за приложения на мобилната операционна система на компанията, Гугъл Play за Android, нарушава антитръстовото законодателство.

Исковете се концентрират върху 30-процентовата комисионна, която Гугъл начислява на разработчиците за продажба на цифрови артикули и услуги през магазина си Гугъл Play. Към 1 юли комисионната на компанията беше понижена до 15% за разработчици, чиито доходи са под 1 милион щатски $. Новият иск, отразен по-рано от Politico, отразява подадения иск предходната година от Epic Games против Гугъл, разработчикът на известната игра Battle Royale Fortnite.

„ Гугъл би трябвало да носи отговорност за нанасянето на вреди на дребния бизнес и потребителите “, съобщи в изказване основният прокурор на Юта Шон Д. Рейес, един от водачите по делото. „ Тя би трябвало да спре да употребява своята монополистична мощ и свръхдоминираща пазарна позиция, с цел да притегли нелегално милиарди добавени долари от по-малки компании, съперници и консуматори. “

Гугъл назова правосъдният иск „ неправилен “ в обява в блог в сряда, добавяйки, че потребителите на Android могат да изтеглят приложения от конкурентни магазини за приложения или непосредствено от уеб страниците на разработчиците, в допълнение към своята отбрана. Тук обаче още веднъж пораждат разногласия, защото компанията стартира рестрикции към Epic Games, тъй като пренасочи разплащанията за своите игри през лична разплащателна система, за да избегне комисионната на софтуерния колос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР