Група севернокорейци са дезертирали в Южна Корея, като са пресекли

...
Група севернокорейци са дезертирали в Южна Корея, като са пресекли
Коментари Харесай

Южна Корея задържа кораб, превозващ четирима предполагаеми дезертьори от Северна Корея

Група севернокорейци са дезертирали в Южна Корея, като са пресекли морската граница в дребна дървена лодка, оповестиха от южнокорейската войска.

Лодката беше засечена от южнокорейските управляващи във вторник покрай Сокчо, град на към 51 км (32 мили) североизточно от Сеул, откакто беше видяна покрай морската граница на двете страни, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 елементаКризата на издевателството, обхващаща южнокорейските учебни заведения Лидерът на южнокорейската съпротива е упрекнат в хипотетична корупция Снимки: Южнокорейските фермери за кучешко месо са изправени пред възходящ напън за възбрана на промишлеността Учител намушкан в учебно заведение при последното нахлуване с нож в Южна Корея завършек на списъка

Четирима севернокорейски окупатори показаха желанието си да избягат в Южна Корея, оповестиха финансираната от държавното управление организация Yonhap News Agency и Korean Broadcasting System, цитирайки неназовани държавни чиновници.

Повече от 33 000 севернокорейци са избягали от репресивната си татковина за либералнодемократичния Юг, където имат право на поданство и финансова поддръжка, откакто са били тествани от разследващите служби.

Пристигащите на юг понижиха внезапно след пандемията от COVID-19, когато Пхенян ускори граничния надзор.

Дезертьорството по море е необичайност, като множеството дезертьори бягат на север през порестата граница с Китай, където са изправени пред риска от арест и депортиране.

Министерството на обединяването на Сеул по-рано този месец съобщи, че е изразило своята угриженост пред Китай, откакто китайските управляващи репатрираха „ огромен брой “ севернокорейци, живеещи в североизточните провинции Дзилин и Ляонин.

Пекин, който счита дезертьорите от Северна Корея за стопански мигранти, съобщи, че „ в Китай няма такова нещо като „ севернокорейски дезертьори “.

През май девет севернокорейци дезертираха, откакто прекосиха западната морска граница с рибарска лодка.

През 2019 година някогашният президент на Южна Корея Мун Дже-ин си навлече рецензии от групи за отбрана на правата, откакто администрацията му репатрира двама севернокорейски риболовци, обвинени в убийството на 16 приятели от кораба, до момента в който пресичат морската граница.

Южнокорейски съд през февруари повдигна обвиняване против четирима висши чиновници, в това число ръководителя на националното разузнаване на Мун, за хипотетична корист с властта си по отношение на репатрирането.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР