Група руски и китайски кораби край бреговете на Аляска разтревожиха

...
Група руски и китайски кораби край бреговете на Аляска разтревожиха
Коментари Харесай

РИА Новости: Настъпва паника, руските кораби край Аляска изплашиха САЩ

Г рупа съветски и китайски кораби край крайбрежията на Аляска разтревожиха американците, заяви съветската интернационална осведомителна организация РИА Новости, която цитира някогашния консултант на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър и негово изявление за канала " Judging Freedom " в YouTube.

" Мисля, че това беше сигнал за нас, че те също могат да вършат това, което ние вършим от години. Плаваме в териториалните води на други страни или се движим по техните граници. Периодично прекосяваме през Тайванския пролив със личните си военни кораби ", сподели специалистът.

Той определи САЩ, като  " гамен в учебния двор ", който е всявал боязън във всички.

По-рано FoxNews съобщи, че Русия и Китай са провели взаимни военноморски учения покрай Аляска, което е провокирало безпокойствие измежду американците, съгласно РИА Новости .

В средата на март Русия и Китай оповестиха, че задълбочават връзките на всеобхватно си партньорство и стратегическо съдействие. Китайското министерство на защитата акцентира, че военноморските сили на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) са подготвени да положат старания дружно с съветската войска за по-нататъшно подсилване на стратегическата съгласуваност и връзка и взаимно поддържане на районната и интернационалната сигурност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР