Група роми са нападнали с метални тръби мъж и жена

Група роми са нападнали с метални тръби мъж и жена ...

Цигани с метални тръби нападнаха двойка край Пловдив.Група роми са нападнали с метални тръби мъж и жена край Пловдив. Инцидентът е станал в събота вечер, а агресията се породила на пътя, съобщава "Трафикнюз".

Малко преди село Чешнегирово светлозелен бус с жълти ленти излязъл на пътя без мигач и засякъл друг бус, в който пътували мъж и жена. За да не се удари в нарушителя, изненаданият шофьор навлязъл в лентата за насрещно движение, където се разминал на косъм от друг автомобил.

Според очевидци при разминаването на двата автомобила нямало нито размяна на реплики, нито надуване на клаксони. Въпреки това обаче нещо отключило агресията у шофьора нарушител, който минути по-късно се изравнил с другия бус и го избутал в банкета.

Хората нямали избор и спрели, а срещу тях изскочили група от 7 - 8 роми, които носили метални тръби, брадви и мотики. Те нападнали шофьора и започнали да трошат буса. Случаен автомобил се появил, надул клаксона и това накарало ромите да се разбягат.

Всичко това се случило пред крайпътно заведение, в което имало много хора, но никой от тях не помогнал.

„Вече не знам как трябва да се шофира в България! Страхувам се”, коментира една от жертвите.

Хората се страхуват да подадат и жалба в полицията, не вярват, че у нас има справедливост. Бусът им е изпотрошен, а шофьорът е контузен.

Въпреки материалните щети шофьорът на буса се е разминал само с леки наранявания.

Източник: fakti.bg