Група роднини на израелци, взети за заложници от бойци от

...
Група роднини на израелци, взети за заложници от бойци от
Коментари Харесай

Роднини на заложниците в Газа щурмуваха израелския парламент

Група родственици на израелци, взети за заложници от бойци от Хамас, щурмуваха в понеделник заседание на парламентарната комисия в Йерусалим с искане депутатите да създадат повече, с цел да се опитат да освободят техните близки, предава Ройтерс.

Около 130 израелски заложници остават държани в Газа, откакто други бяха прибрани в вкъщи по време на.

" Само един бих желал да се върне жив, най-малко един от тримата! " скандирала протестираща жена, откакто прекъсна полемиката на Kомисията по финанси на Кнесета. Други протестиращи, облечени в черни тениски, държаха табели, на които пишеше: " Няма да седите тук, до момента в който те умират там. "

" Пуснете ги в този момент, в този момент, в този момент! " - скандираха протестиращите.

Припомняме, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху, показани от Хамас за преустановяване на войната и освобождение на заложници - цялостното евакуиране на Израел и оставянето на " Хамас " на власт в Газа.

След като израелските самолети възобновиха бомбардировките на Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, високопоставеният чиновник на " Хамас " Сами Абу Зухри съобщи пред " Ройтерс ", че отводът на израелския водач да приключи военната атака в Газа значи, че няма късмет за завръщането на израелските пленници.

" В подмяна на освобождението на нашите заложници " Хамас " изисква завършек на войната, евакуиране на нашите сили от Газа, освобождение на всички убийци и изнасилвачи ", сподели министър председателят в изказване. Отхвърлям изрично изискванията за предаване на чудовищата на " Хамас " , сподели Нетаняху.
 Борел: Ситуацията в Газа не може да е по-лоша
Борел: Ситуацията в Газа не може да е по-лоша

Топ дипломатът на Европейски Съюз предизвести Израел, че не може да построи мир " единствено с военни средства "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР