Група „Работници“ на Европейския икономически и социален комитет организира на

...
Група „Работници“ на Европейския икономически и социален комитет организира на
Коментари Харесай

Синдикалните организации от ЕС ще обсъдят начините за постигане на социална Европа


Група „ Работници “ на Европейския стопански и обществен комитет провежда на 21 и 22 юни изключително съвещание в София, на което ще разиска достиженията в обществената сфера на приключващото българско председателство на Европейски Съюз и ще прегледа бъдещите провокации по пътя към обществена Европа за всички, оповестяват уредниците.

Тъй като Европейският дирек на обществените права ще бъде главен детайл и ще има решаваща роля за постигането на по-голямо обществено и икономическо доближаване, разискванията ще бъдат съсредоточени върху неговото използване и финансиране въз основа на всеобхватно, първо по рода си изследване на Европейската обществена обсерватория.

В изследването се акцентира нуждата от уместно финансиране на ниво Европейски Съюз в МФР (посредством Европейския фонд за стратегически вложения и ЕИБ) и на ниво страни членки (по-голям дял от бюджета за обществени вложения по правилото за уравновесен бюджет). В него също по този начин се приканва за пътна карта за осъществяването и обвързващи обществени цели, да вземем за пример в границите на процеса на европейския учебен срок.

В съвещанието се чака присъединяване на представители на държавното управление, измежду които Екатерина Захариева, заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи. Нейното изявление на 22 юни ще е концентрирано върху външната политика и социално-икономическо развиване през призмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В дебата, който ще се организира в държавната резиденция „ Бояна “, ще вземат участие представители на синдикатите, измежду които Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България, и Димитър Манолов, президент на Конфедерация на труда „ Подкрепа “.

Ще бъдат разисквани следните съществени тематики:

- обществени достижения на приключващото българско председателство на ЕС;

- осъществяване и финансиране на европейския дирек на обществените права предвид на настоящите договаряния по отношение на многогодишната финансова рамка за интервала след 2020 г.;

- неравенства в заплащането на труда в Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР