Група полски депутати казаха, че бившият полски премиер и настоящ

...
Група полски депутати казаха, че бившият полски премиер и настоящ
Коментари Харесай

Полски депутати иска да съдят Туск, не опазил полската данъчна система от измами

Група полски депутати споделиха, че някогашният полски министър председател и сегашен ръководител на Европейския съвет Доналд Туск би трябвало да бъде изправен пред профилиран съд поради това, че не е съумял да отбрани полската данъчна система от измами, съобщи Асошиейтед прес.

След година на свидетелски показания на някогашни държавни представители, включително и самия Туск, полска парламентарна комисия съобщи, че е разкрила, че в интервала 2008 -2014 година държавното управление под премиерството на Туск е пренебрегнало информацията за широкомащабно отбягване на заплащане на Данък добавена стойност. Комисията счита, че загубите от това за страната възлизат на милиарди долари. Тя заключава, че Туск и неговият финансов министър по това време би трябвало да се изправят пред профилирания съд, който преглежда случаите на членове на държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията е доминирана от актуалната ръководеща партия Право и правдивост, която е противник на партията на Туск и е обезпокоена от продължаващото въздействие на Туск над полската политика в навечерието на парламентарните и президентските избори. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР