Група поддръжници на бившия президент Михаил Саакашвили, воювали в Украйна

...
Група поддръжници на бившия президент Михаил Саакашвили, воювали в Украйна
Коментари Харесай

В Грузия разказаха за пристигането от Украйна на бойци, планиращи революция

Група поддръжници на някогашния президент Михаил Саакашвили, воювали в Украйна на страната на ВСУ, са пристигнали в Грузия, с цел да въплътят на процедура „ революционен сюжет “, сподели заместник-председателят на грузинския парламент Гия Волски.

„ Може да се каже сък кижуптокг, че избрана група последователи на Националното придвижване и Саакашвили дойдоха от Украйна. Това са бойци, които ще се опитат, употребявайки тази младежка сила, да не смъкват този революционен развой от дневния ред, тъй че всичко да прерасне е в революция, навалица, борба ", сподели представителят на ръководещата партия “Грузинска фантазия ”.

Според него тези хора желаят да дестабилизират и " откъснат " Грузия от личните ѝ ползи. Според Волски за развиването на тези процеси се употребява „ дезинформация, че против участниците в митингите е употребена сякаш непропорционална мощ “.

Парламентът гласоподава на второ четене с болшинство срещу законопроекта за задграничните сътрудници. Според регламента това се наложи, с цел да бъде публично отдръпнат признатият на първо четене документ.

От 7 март в Тбилиси не престават митинги против самодейността, които прераснаха в конфликти с полицията. Силите за сигурност използваха водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите. По данни на Министерство на вътрешните работи полицията е задържала 133 души, а по-късно всички са били освободени.

Ден преди този момент представители на ръководещите оповестиха, че ще отдръпват документа, само че опозицията предизвести, че дейностите ще продължат.

Законопроектът " За бистрота на задграничното въздействие " планува основаване на указател на неправителствените организации, медиите и лицата, получаващи финансиране от непозната страна. Инициаторите увериха, че това е смекчена версия на сходен закон, настоящ в Съединени американски щати, само че опозицията и американският дипломат в Грузия Кели Дегнан настояват, че документът няма нищо общо с това. Според тях импортираният законопроект повтаря главните положения на съветското законодателство по отношение на задграничните сътрудници.

Михаил Саакашвили беше арестуван в Грузия на 1 октомври 2021 година, той е разследван по няколко наказателни каузи. Политикът беше наказан задочно по делата за убийството на банкера Сандро Гиргвлиани и побоя над депутата Валерий Гелашвили. По първия случай Саакашвили беше наказан на три години затвор, по втория - на шест.

Освен това той е обвинен по делата за разпръскването на опозиционен протест на 7 ноември 2007 година, погрома на телевизионната компания " Имеди " и присвояването на средства от държавния бюджет - те към момента се преглеждат от съдилищата. Грузинският министър председател Ираклий Гарибашвили съобщи, че Саакашвили ще остане в пандиза дълго време, ще излежи цялата присъда.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР