Група от шестима американски законодатели, включително председателят на комисията по

...
Група от шестима американски законодатели, включително председателят на комисията по
Коментари Харесай

Шестима американски законодатели пристигат в Тайван

Група от шестима американски законодатели, в това число ръководителят на комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати, Боб Менендес, кацнаха в Тайван през днешния ден за необявено по-рано посещаване в поддръжка на острова пред китайския напън, съобщи Ройтерс.

Съединените американски щати нямат публични връзки с Тайван, за който Китай претендира, само че са най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжие.

Тайван е извънредно окуражаван от Съединени американски щати и това обтегна така и така неприятните връзки сред Пекин и Вашингтон.

Двупартийната група, която ще се срещне с президента на Тайван, Цай Инг-вен, в петък сутринта по време на двудневното си посещаване, дойде на летището в центъра на Тайпе Сонгшан със аероплан на Военновъздушни сили и беше поздравена от тайванския външен министър, Джоузеф Ву.

Посещението демонстрира " твърдата " природа на връзките сред Тайван и Съединени американски щати, сподели в изказване представителят на канцеларията на президента, Ксавие Чанг.

„ Президентската канцелария чака с неспокойствие да продължи да задълбочава партньорството сред Тайван и Съединени американски щати посредством този продан лице в лице и да продължи да работи дружно, с цел да способства за световния и районен мир, непоклатимост, разцвет и развиване “, добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР