Група от мъже, измамили възрастна жена, са задържани от служители

...
Група от мъже, измамили възрастна жена, са задържани от служители
Коментари Харесай

Пловдивчанин сред задържани много подли майстори

Група от мъже, измамили стара жена, са арестувани от чиновници на районно управление (на МВР) Септември. Вчера автопатрул при полицейското ръководство правил постоянния си обход на територията на града. На една от улиците униформените забелязали лека кола с врачанска регистрация. Това събудило подозренията им и те неотложно направили инспекция. Така служителите на реда спипали Г.Г.- 36 година от Пловдив, С.Г. - 31 година от село Крали Марко, А.А.- 27 година от село Малко Дряново, Й.А.- 27 година от село Селци, Г.А.- 27г. от село Поповица, П.Г.- 36 година от село Куклен и А.А.- 31 година от село Стрелци.

Органите на реда бързо почнали да разплитат случая, когато открили, че мъжете стоели пред къща, а вътре в нея изплашена до гибел била 76-годишната й господарка. Станало ясно, че групичката предложила на бабата бърз и на ниска цена ремонт на покрива. Първоначалната оферта била промяна на улуците единствено за 50 лв.. След доста ангажименти и увещание от страна на " майсторите “ доверчивата жена се съгласила на това преференциално предложение и бригадата бързо почнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта повишена с още близо 1000 лв..

Притеснена, дамата споделила, че няма толкоз пари, само че мъжете били непреклонни и стояли до къщата, с цел да я принудят да си заплати. Пенсионерката им дала единствените 200 лв., които имала в брой, само че това не ги удовлетворило. Те траяли с настояванията си и даже отправили закани към дамата. Така С.В. била принудена да отиде и да изтегли от банковата си сметка още 600 лв..

Дори и след предаването им гастролиращите майстори траяли да тормозят старицата, само че проектите им се провалили, когато наличието им било видяно от полицейския екип. И седмината се озовали в ареста на полицейското ръководство в Септември. Шестима от тях имат престъпни прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в регионалния град, а работата по неговото изясняване продължава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР