Група от коренното население в съобщи за откриването на няколкостотин

...
Група от коренното население в съобщи за откриването на няколкостотин
Коментари Харесай

Нова находка от анонимни гробове край детски интернат в Канада

Група от коренното население в заяви за откриването на няколкостотин безименни гроба в региона до бивше училище-интернат, оповестява ТАСС, базирайки се на вестник „ National Post “.

Според нея се чака представители на коренното население да разкрият детайлности за находките, направени на територията на бившето учебно заведение за техни деца по време на конференция в четвъртък сутринта, както и да изяснят данните за броя на телата. " Броят на анонимните гробове ще бъде най-големият досега в Канада ", се споделя в изказване, оповестено от Федерацията на суверенните коренни нации, съобщи БГНЕС.
 Десетки скелети със завързани ръце откриха във Англия Десетки скелети със завързани ръце откриха във Англия
Мистериозни всеобщи гробове бяха открити по време на строителство в Югоизточна Англия. Скелети със завързани ръце били открити...

В края на май стана известно, че заровените остатъци на 215 малолетни са открити при разкопки на територията на бивше учебно заведение за индиански деца в град Камлупс (Британска Колумбия). Това учебно заведение действа от 1890 до 1969 година и е едно от най-големите в Канада. Новината шокира канадската общност, която изиска от управляващите да извършат сходни разкопки на териториите на всички някогашни просветителни институции за коренното население, последното от които завърши през 1996 година Имаше и апели към Римокатолическата черква да разгласява документи, които да разрешат откриването на сходни погребения и друга документи на локалните учебни заведения.

През 1876 година под ръководството на министър-председателя Макдоналд в Канада е признат „ Индиански закон “ който по-специално планува лишаване на земя на коренното население на страната за потребностите на федералното държавно управление. През 1884 година към него се вършат допълнения за основаването на специфични учебни заведения, които се назовават „ резидентни “. Индианските деца са били принудително отвеждани в тези интернати, с цел да ги интегрират в канадското общество. Според статистиката от 150 хиляди възпитаници от побои и заболявания са починали минимум 3,2 хиляди Управлението на тези просветителни институции е отговорност на Римокатолическата черква .

През 2017 година канадският министър председател Джъстин Трюдо направи публично опрощение към коренното население в страната, потърпевшо в тези интернати. Властите се съгласиха да платят 800 милиона канадски $ (тогава 638 милиона долара) на жертвите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР