Група от клубове от Западна Европа обявиха негативното си мнение

...
Група от клубове от Западна Европа обявиха негативното си мнение
Коментари Харесай

Сериозна група от европейски клубове се обявиха против предложените промени в ШЛ и Лига Европа

Група от клубове от Западна Европа оповестиха отрицателното си мнение и тоталното противоречие с измененията, които плануват превръщането на Шампионската лига в затворен шампионат след 2024-а година.

Предложенията на въпросните клубове ще бъдат импортирани на среща та 232-та члена на Европейската клубна асоциация и тяхна работна група би трябвало да създаде промени в шампионатите, които да удовлетворяват всички.

На среща на Европейската клубна асоциация, която се организира през вчерашния ден и през днешния ден в Малта, доста клубове показаха мнение, че шампионатите и по-специално Шампионската лига се нуждаят от ободряване.

#Juventus & #ECA chief Andrea Agnelli accuses #SerieA of ‘protectionism’ after it threw out his plans for #ChampionsLeague reform https://t.co/OY1qixYDdu #UCL #UEFA pic.twitter.com/BWvH43eZtg
— footballitalia (@footballitalia) June 7, 2019
Вариантът, която е обсъждан сега, е предложение на богатите тимове да се построи безусловно шампионат на три равнища с влизащи и изпадащи, сходно на националните лиги. Най-високо равнище, в което ще вземат участие 32 тима, би трябвало да бъде нова версия на Шампионската лига. Разделянето на тимовете на осем групи по 4 отбора или по-скоро на 4 групи по 8 тима, значи запазването на мястото в Шампионската лига за идващия сезон на 24 от тях. Това значи, че ще бъде комплициран завършек на квалификациите за Шампионската лига всяко лято, а тимове от по-малки шампионати, даже и да влагат в тимовете си, няма да имат шанса да влязат при огромните пари или при огромния пазар.

Първи съперник на тази смяна се оказва изпълнителният шеф на Шалке'04 Петер Петерс, който счита, че съвсем всички клубове в Европа няма да бъдат съгласни. Подкрепа пристигна и от президента на Лацио Клаудио Лотито, който съобщи, че срещу ще бъдат съвсем всички италиански елитни тимове. "Трябва да сложим завършек на този проект и да измислим нещо ново, което да започва от кота 0 ", съобщи Лотито.

Президентът на Сент Етиен Бернар Каясо е оптимист, че за тимове като неговия към момента има късмет. "Смятам, че на тази среща поставихме една добра първа крачка към блокиране на сходни глупави промени ", добави Каясо.

Николас Холвек, който е заместител изпълнителен шеф на Монако, е много обезпокоен: Срещата можеше да бъде и по-полезна, само че от самото начало се усещаше тежестта на богатите тимове. Ваня Грюел от Йънг Бойс съобщи, че безусловно за първи път всички тимове от Европейската клубна асоциация са били единни в опозицията си против диктата на УЕФА и това е една добра първа стъпка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР