Група от близо 30 републиканци в Конгреса на САЩ подготвят

...
Група от близо 30 републиканци в Конгреса на САЩ подготвят
Коментари Харесай

Републиканската партия подготвя санкции срещу Турция

Група от близо 30 републиканци в Конгреса на Съединени американски щати приготвят наказания против Турция. Те са по отношение на военната интервенция на Анкара в Сирия, както и поради съдействието ѝ с Москва, съобщи БГНЕС, като цитира прессъобщение на вносителя на законопроекта Лиз Чейни.

„ Президентът на Турция Реджеп Ердоган и неговият режим би трябвало да бъдат изправени пред съществени последствия за безмилостното нахлуване против нашите кюрдски съдружници в Северна Сирия, които изгубиха хиляди хора в борбата против ИДИЛ и ни помогнаха да защитим нашата страна”, съобщи Чейни, щерка на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни.
Стотици поданици започнаха да напущат региони на Сирия Засилва се интернационалният напън върху Турция да приключи офанзивата
Освен това тя съобщи, че глобите не са единствено отговор на насилствените офанзиви на режима на Ердоган в Северна Сирия. Според нея конгресът от дълго време е смутен, че режимът си сътрудничи с съперници на Съединени американски щати, като Русия.

„ Ако Турция желае да бъде третирана като съдружник, то би трябвало да се държи надлежно. Те би трябвало да бъдат глобени за нападението против нашите кюрдски съюзници”, сподели Чейни.
Хиляди стачкуваха в Ирак против турската военна интервенция в Сирия Над 64 хиляди души са избягали от обстрелваните региони за последните 2 дни
По-рано сенаторите Линдзи Греъм и Крис Ван Холен предложиха законопроект за въвеждане на наказания против Турция, който включва ограничавания против турския президент и членове на кабинета му, наказания против турския енергиен бранш.

Предлага се възбрана на американското военно съдействие с Анкара и налагане на наказания против придобиването от Турция на съветските системи за противоракетна отбрата С-400.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР