Група от близо 30 републиканци в Конгреса на САЩ подготвя

...
Група от близо 30 републиканци в Конгреса на САЩ подготвя
Коментари Харесай

В САЩ готвят санкции на Анкара

Група от близо 30 републиканци в Конгреса на Съединени американски щати приготвя наказания против Турция. Те са по отношение на военната интервенция на Анкара в Сирия, както и поради съдействието ѝ с Москва, се споделя в прессъобщение на вносителя на законопроекта Лиз Чейни.

„ Президентът на Турция Реджеп Ердоган и неговият режим би трябвало да бъдат изправени пред съществени последствия за безмилостното нахлуване против нашите кюрдски съдружници в Северна Сирия, които изгубиха хиляди хора в борбата против ИДИЛ и ни помогнаха да защитим нашата страна”, съобщи Чейни, щерка на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни.

Освен това тя съобщи, че глобите не са единствено отговор на насилствените офанзиви на режима на Ердоган в Северна Сирия. Според нея конгресът от дълго време е смутен, че режимът си сътрудничи с съперници на Съединени американски щати, като Русия. „ Ако Турция желае да бъде третирана като съдружник, то би трябвало да се държи надлежно като подобен. Те би трябвало да бъдат глобени за нападението против нашите кюрдски съюзници”, сподели Чейни, съобщи Би Ти Ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР