Група от 83-ма милионери призоваха най-богатите хора на планетата незабавно

...
Група от 83-ма милионери призоваха най-богатите хора на планетата незабавно
Коментари Харесай

Милионери: Най-богатите незабавно и завинаги да бъдат облагани с по-големи данъци

Група от 83-ма милионери приканиха най-богатите хора на планетата неотложно и вечно да бъдат облагани с по-големи налози, с цел да допринесат за съживяването след рецесията, подбудена от пандемията от новия ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Във време, когато светът е под ударите на ковид, ние милионерите, имаме значима роля за излекуването на света, показват създателите на писмото, измежду които са съоснователят на Бен енд Джери'с (Ben & Jerry's) Джери Грийнфелд и английският сценарист и режисьор Ричард Къртис.

В обръщението, оповестено преди срещата на финансовите министри на Г-20 и изключителната конгрес на върха на Европейски Съюз по-късно тази седмица, държавните управления се приканват да вдигнат налозите " за хората като нас. Незабавно, доста и вечно ", показва Агенция Франс Прес, цитирайки фрагмент от писмото.

" Ние не сме хората, които лекуват болните в незабавните отделения. Ние не караме колите за спешна помощ, които води болните до болничното заведение. Ние не сме хората, които пълнят рафтовете на питателните магазини или които доставят храна до врата ", написа в писмото на групата, която се назовава " Милионери за човечност " (Millionaires for Humanity) на едноименния уебсайт в интернет.

" Ние обаче имаме пари и то доста. Сега изрично има потребност от пари и това ще продължи през идните години ", с цел да излезем от рецесията, чието влияние ще се усеща десетки години и може да потопи в беднотия половин милиард души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР