Група от 17 музикални издатели в САЩ съди Twitter. Според

...
Група от 17 музикални издатели в САЩ съди Twitter. Според
Коментари Харесай

Музикални издатели съдят Twitter за 250 млн. долара

Група от 17 музикални издатели в Съединени американски щати съди Twitter. Според тях платформата е разрешила нарушавания на авторски права, включващи близо 1700 песни, оповестява БиБиСи.

Националната асоциация на музикалните издатели (NMPA) желае обезщетение в размер на 250 милиона $.

Делото е заведено областен съд в Нешвил. Музикалните издатели упрекват Twitter, че разрешава и предизвиква нарушавания за облага.

Националната асоциация на музикалните издатели съставлява компании като Sony Music Publishing, BMG Rights Management и Universal Music Publishing Group. Тя твърди, че Twitter

продължава да жъне големи облаги от съществуването на нелицензирана музика, без да заплаща нужните лицензионни такси за нея.

Нарушенията са дали на Twitter " незаслужено преимущество " пред съперниците, в това число TikTok, Фейсбук, Instagram, YouTube и Snapchat, които заплащат за музикални лицензи, разясняват от Националната асоциация на музикалните издатели.

Twitter стои сама като най-голямата обществена медийна платформа, която изцяло отхвърли да лицензира милионите песни в услугата си, съобщи президентът на NMPA Дейвид Израелите в изказване.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР