Група от 17 американски сенатори от Републиканската и от Демократическата

...
Група от 17 американски сенатори от Републиканската и от Демократическата
Коментари Харесай

Сенатори призоваха Байдън да изгони 300 руски дипломати

Група от 17 американски сенатори от Републиканската и от Демократическата партия приканиха президента Джо Байдън да експулсира 300 съветски дипломати, в случай че Русия не усили броя на визите за американски дипломати, които да работят в посолството в Москва. Текстът на обръщението е оповестен на уеб страницата на сенатската комисия по интернационалните връзки.

В момента на територията на Съединени американски щати работят повече от 400 дипломати, до момента в който американските в Русия са едвам към 100.

Увеличаването на броя на издадените визи би облекчило работата на американското дипломатическо посланичество, която е затруднена след въведената от Русия възбрана в него да работят локални жители.

“Действията на държавното управление на Русия във връзка с посолството на Съединени американски щати в Москва е излагат на риск националната сигурност на Съединените щати и въздействат значително върху опцията посолството да извършва своята работа”, се споделя в обръщението към Байдън.

Русия би трябвало да издаде задоволително на брой визи, с цел да обезпечи пропорция по повод броя на американските дипломати в Русия и на съветските в Съединени американски щати. Ако не бъдат подхванати такива ограничения, се предлага броят на съветските дипломати да бъде подравнен с този на американските им сътрудници в Москва, оповестява “Дойче веле”, представена от БГНЕС.

В собствен коментар онлайн изданието „ Axios” написа, че изгонването на 300 съветски дипломати от Съединени американски щати би се трансформирало в най-мащабната сходна акция за цялата история на руско-американските връзки.

Руското външно министерство реагира на апела и означи, че създателите на този документ явно “се стремят да бъдат закрити всички американски задгранични представителства в Русия” и ще носят цялата отговорност, в случай че това се случи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР