Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването

...
Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването
Коментари Харесай

Нигерийски адвокати съдят Китай за $ 200 млрд. заради COVID-19

Група нигерийски юристи съдят Китай за неподходящите последствия от експлоадирането на пандемията от ковид върху страната и нейните жители.
Последните информации сочат, че юристите желаят 200 милиарда $ обезщетение за „ загубата на човешки животи, икономическото задушаване, контузиите, компликациите, обществената дезориентация, психическите изтезания и нарушаването на естественото, всекидневно битие на хората в Нигерия “, се споделя в изказване на водещ консултант, професор Епифани Азинге, чиято компания Azinge и Azinge управлява акцията.
Адвокатите сътвориха проект за деяние от две етапи, първо ще отидат във федералния върховен съд на Нигерия и второ, с цел да убедят държавното управление на Федерална република Нигерия да заведе държавен иск против Китайската национална република в Международния Съд в Хага.
„ Юридическите специалисти ще желаят обезщетение за вреди в размер на 200 милиарда $, а китайското държавно управление ще бъде обслужвано посредством посолството си в Нигерия “, сподели Азинге.
По-рано египетски юрист повдигна обвинявания против китайския президент Си Дзинпин, като прикани страната му да заплати 10 трилиона $ вреди, породени от новия ковид в Египет.
Освен това предходната седмица американският щат Мисури заведе дело против китайското държавно управление за ковид, в което се твърди, че длъжностните лица в страната са отговорни за световната пандемия.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР