Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването

Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването ...

Нигерийски адвокати съдят Китай за $ 200 млрд. заради COVID-19.

Група нигерийски адвокати съдят Китай за неблагоприятните последици от избухването на пандемията от коронавирус върху страната и нейните граждани.
Последните информации сочат, че адвокатите искат 200 милиарда долара обезщетение за „загубата на човешки животи, икономическото задушаване, травмите, трудностите, социалната дезориентация, психическите изтезания и нарушаването на нормалното, ежедневно съществуване на хората в Нигерия“, се казва в изявление на водещ съветник, професор Епифани Азинге, чиято фирма Azinge и Azinge ръководи акцията.
Адвокатите създадоха план за действие от две фази, първо ще отидат във федералния висш съд на Нигерия и второ, за да убедят правителството на Федерална република Нигерия да заведе държавен иск срещу Китайската народна република в Международния Съд в Хага.
„Юридическите експерти ще искат обезщетение за щети в размер на 200 милиарда долара, а китайското правителство ще бъде обслужвано чрез посолството си в Нигерия“, каза Азинге.
По-рано египетски адвокат повдигна обвинения срещу китайския президент Си Дзинпин, като призова страната му да плати 10 трилиона долара щети, причинени от новия коронавирус в Египет.
Освен това миналата седмица американският щат Мисури заведе дело срещу китайското правителство за коронавируса, в което се твърди, че длъжностните лица в страната са виновни за глобалната пандемия.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 28 април

Източник: actualno.com