Група младежи публикуваха в социалната мрежа TikTok видеоклип, на който

...
Група младежи публикуваха в социалната мрежа TikTok видеоклип, на който
Коментари Харесай

Нова мода в TикТок: Младежи катерят паметника на българо-съветската дружба във Варна

Група младежи разгласиха в обществената мрежа TikTok видеоклип, на който се вижда по какъв начин влизат през разрушен вход в пространствата под паметника на българо-съветската дружба във Варна. След това се качват по стълбището, което не е обезопасено и стигат до най-високата точка на монумента на над 20 метра. Достъпът там е неразрешен.

Преди повече от 30 години на двата входа са сложени железни решетки, които постоянно са изкъртвани от младежи, търсещи рискови прекарвания. Това е следващият им опит да стигнат до най-високата точка на паметника, вероятно с цел да потвърдят с безразсъдната си постъпка какъв брой са смели. Част от видеоклипа е заснетa през нощта, което е още по-опасно.

Под паметника има бомбоубежище и няколко пространства, които не се поддържат от години и влизането там е неразрешено и рисково. Преди време те са били котило на наркомани и бездомници, а през днешния ден са място за феновете на адреналина измежду младежите. Монументът е държавна благосъстоятелност.

" По тази причина страната в лицето на Областна администрация заплаща ежемесечно такса на охранителна компания за защита на паметника и не толкоз на самия обект, що се касае за сигурността и здравето на жителите, които го посещават ", споделя Марио Смърков, регионален шеф на Варненска област.

Вандали постоянно разрушават металната врата и решетката на входовете. От Община Варна обявиха, че след сигнал на благосклонност затварят проходите към вътрешността на оборудването, с цел да предотвратят произшествия.

" Въпреки всичко отново има вандали, режат, допускам, с акумулаторни машинки и вършат отвори и влизат. Това са най-вече младежи ", споделя Жоро Георгиев от Община Варна.

След като сезирахме институциите, металната решетка беше още веднъж заварена, а входът към вътрешната част на паметника - затворен. В региона на паметника няма видеонаблюдение. Така вандалите, а и младежите, които търсят рискови прекарвания, остават ненаказани.

" По тази причина ще упорствам да се извърши инспекция и да се вземат съответните ограничения за повишение на равнището на тази сигурност от охранителната компания ", съобщи регионалният шеф.

От Община Варна приканиха родителите да обръщат повече внимание на децата си.

" Колкото и да обезопасяват страната и общината, родителите би трябвало да си управляват децата. Щом има някакви решетки, значи нямаш работа там, не би трябвало да влизаш. Не би трябвало да чупиш и да рушиш ", споделя Иван Тобиев.

За да се избегнат произшествия, чиновници на полицията и жандармерията вършат обходи на паметника непрекъснато.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР