Група мигранти в местността Херцегсанто, на унгарско-сръбската граница, нападнаха с

...
Група мигранти в местността Херцегсанто, на унгарско-сръбската граница, нападнаха с
Коментари Харесай

Унгарски полицаи използваха сълзотворен газ срещу мигранти, идващи от Сърбия

Група мигранти в местността Херцегсанто, на унгарско-сръбската граница, нападнаха с камъни граничен патрул. Унгарските служители на реда използаваха сълзотворен газ и опитът за незаконно прекосяване на границата бе предотвратен, оповестява белградският вестник " Политика ".

Общо 17 мигранти нощес се пробваха да преминат границата сред Сърбия и Унгария, само че при появяването на граничен патрул множеството от мигрантите се разбягали. Унгарската полиция заяви, че шестима мигранти се задържали край защитната ограда и почнали с камъни да замерят граничарите, при което унгарските служители на реда употребявали сълзотворен газ.

Унгарската полиция ще направи всичко, с цел да резервира публичната сигурност и разполга с задоволителен брой хора и механически средста, с цел да отбрани границата, се споделя в известие на полицията.

Предишния ден унгарската полиция задържа 318 незаконни мигранти в региони, които граничат със Сърбия.

Край защитната ограда на унгарско-сръбската граница на 217 мигранти през вчерашния ден бе попречено незаконно да влязат в Унгария. Срещу пет души е повдигнато обвиняване за контрабанда на хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР