Група македонски изселници протестираха вчера пред консулството на Северна Македония

...
Група македонски изселници протестираха вчера пред консулството на Северна Македония
Коментари Харесай

Македонци запалиха българското знаме в Австралия

 Група македонски изселници стачкуваха през вчерашния ден пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, против Преспанското съглашение за новото име на страната, оповестява осведомителният уебсайт МКД.

Демонстрантите подпалиха гръцко и българско знаме и картонени фигури на премиера Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска.

Те скандираха " Никога Северна, единствено Македония ".

Протестиращите носеха флагове със Звездата от Вергина. Такова знаме бе издигнато и на пилона пред консулството.

В неделя новият гръцки министър председател Кириакос Мицотакис съобщи на конференция, че съглашението сред Атина и Скопие за преименуване на някогашната югославска република Македония на Северна Македония е нездравословно за гръцката нация.

" Преспанското съглашение е нездравословно за страната, само че то е утвърдено, което значи, че не можем да го променяме по свое убеждение ", съобщи Мицотакис, като означи, че е казвал това и в гръцкия парламент преди изборите на 7 юли тази година, които бяха извоювани от неговата партия Нова народна власт. Премиерът сподели, че съглашението не планува процедури за промени в текста, а единствено надзор на осъществяването му, в който Гърция " ще бъде доста строга ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР