Група ловци и стадо диви свине се сблъскаха непредвидено в

...
Група ловци и стадо диви свине се сблъскаха непредвидено в
Коментари Харесай

Гърмежи и викове в местността "Менгесина чука", за минути паднаха пет жертви

Група ловци и стадо диви прасета се сблъскаха непредвидено в горите край планинското село Превала. В нечаканата среща, огласена с куп гърмежи и ядни крясъци, за три-четири минути били повалени пет диви свине, оповестява "Труд ".

Паметният за балканските авджии лов се провел в края на предходната седмица, когато в местността „ Мангесина чука” край чипровското село излезли над 20 стрелци от локалната дружинка.

Част от мъжете още не били заели пусиите, само че тръгналият по-рано гонач Бисер Петков изпуснал несъзнателно трите си кучета от породата „ Лайка”, а след тях хукнали още гончета.

Четирикраките ловни помощници незабавно надушили свряно в шубраците стадо диви свине и го погнали с лай. Понеслата се с гневна скорост сюрия налетяла напряко върху крачещи още с пушки на рамо четирима ловци от четата.

„ Беше нещо невиждано… Ние си говорехме, радвахме се на гледката – красива, боядисана от есента дъбова гора с манатарки сред дърветата… Прасетата ни връхлетяха ненадейно, напряко те ни откриха, не ние тях.. Смъкнахме пушките и почнахме да зареждаме.

Едни стреляха, други псуваха, трети се въртяха и се чудеха какво да вършат, а свинете – дребни и огромни, се носеха край нас и сред нас”, описа участвалият в екшъна Иван Вълчаров.

В пламналата канонада анестезиологът доктор Николай Николов повалил огромна дива свиня, по едно прасе гръмнали и Иван Вълчаров и Александър Методиев. Изстрели затрещели и по близките хълмове и долове, накъдето хукнали измъкналите се животни, още две прасета покосил и Цецко Митков от близка до екшъна засада.

„ Ако свинете не ни бяха изненадали и ги бяхме обкръжили, триумфът щеше да е по-голям. Но и по този начин слуката е добра, ловът не е в падналите животни, а в прекарването и до момента до природата… Пък и главно внимавахме в тази блъсканица да не пострада човек!”, споделиха ловците.

От началото на този сезон дружинката в село Превала е отстреляла 12 свине. „ Диви прасета има доста, а през последните седмици станаха още повече. Най-вероятно в региона са пристигнали избавилите се от огромния пожар над Чипровци стада прасета”, разясняват ловците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР