Група израелски хакери, наречена Екип Хорхе, се е месила в

...
Група израелски хакери, наречена Екип Хорхе, се е месила в
Коментари Харесай

Повече от 20 години израелски хакери се месили в избори по света

Група израелски хакери, наречена " Екип Хорхе ", се е месила допълнително от 30 избори по целия свят  през последните 20 години.

Това заяви в. " Гардиън ".

Според вестника групата, наречена " Екип Хорхе ", се управлява от 50-годишния Тал Ханан. Той е служил в израелските специфични сили. Журналисти под прикритие се срещнали скрито с него и го помолили да помогне за отсрочване на изборите в една от страните.

Ханан съобщи, че услугите му са налични за разследващи организации, политически акции и частни компании, които желаят скрито да манипулират публичното мнение. Според него от тези услуги са се възползвали страни от Африка, Южна и Централна Америка, Съединени американски щати и Европа.

Използвайки личния си софтуерен пакет , " Екип Хорхе " е направлявал хиляди подправени профили в Twitter, LinkedIn, Фейсбук, Telegram, Gmail, Instagram и YouTube. Някои от подправените сметки имали даже сметки в Amazon с кредитни карти, биткойн портфейли и сметки в Airbnb.

След като разговаряха с ръководителя на разширението и неговите чиновници, публицистите научиха, че те са събирали данни за съперниците, в това число посредством хакване на сметки в Gmail и Telegram. Те също по този начин се хвалели с платени материали в новинарски изявления, които по-късно били популяризирани благодарение на софтуера за ръководство на ботове Aims.
 Израел съобщи на Съединени американски щати съветски хакер
Израел съобщи на Съединени американски щати съветски хакер

Москва настояваше за замяна против израелска гражданка…

Ханан разказва екипа си като " дипломирани прависти " с опит в региона на финансите, обществените медии и провеждането на акции, както и в " психическата война ". Според него намесата в изборите е на стойност сред 6 и 15 млн. евро. Хакерската група приема заплащания в разнообразни валути , по-специално в криптовалута, или в брой.

Електронни писма, получени от " Гардиън ", обаче разкриват, че Ханан е изискал доста по-малки възнаграждения.

По време на срещи с публицисти Ханан се е хвалил, че екипът му към този момент работи по избори в Африка. Той споделил също, че има екип в Гърция и Емирствата, а през целия си мандат Хорхе и хората му са взели участие в намесата в 33 акции на президентско равнище, в 27 от които са съумели. Той твърди, че е взел участие в два плана в Съединени американски щати, само че не са били политически.
 Руски топ хакер се призна за отговорен пред съда в Съединени американски щати
Руски топ хакер се призна за отговорен пред съда в Съединени американски щати

Пьотр Левашов е измежду най-издирваните в света…

Всички изказвания на екипа на Хорхе не могат да бъдат надеждно тествани .

Въпреки всичко Ханан акцентира пред публицистите, че отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР