Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което

...
Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което
Коментари Харесай

Интелектуалци призовават Борисов да подкрепи Каракачанов

Група интелектуалци написаха писмо до премиера Бойко Борисов, в което упорстват той да поддържа вицето си Красимир Каракачанов и да бъдат подхванати ограничения против похищения над елементарни български жители, заяви Нова телевизия.

„ Обръщаме се към вас, с цел да изразим своята безапелационна поддръжка на самодейността на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, оповестена тези дни във връзка следващите и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански генезис.

Позорно е през днешния ден да бъдат бити и унижавани български служители на реда, военнослужещи, органи на реда, а е закононарушение това да сполетява ежедневно възрастни хора, дами и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.

Знаейки Вашето откровено родолюбие и обич към отечествените полезности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този апел за поддръжка на дейностите на вицепремиера Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредност от държавнически дейности.

Сега е моментът за Вашата решителна интервенция – разчитаме, че след скъпите Ви инструкции способените институции (Министерството на вътрешните работи, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на труда и обществената политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на правораздаването и др.) ще вземат нужните ограничения в най-скоро време да се приключи това безумство на злосторен похищения против живота, достолепие и парцела на елементарни български жители.

В тази посока може да разчитате освен на нашата поддръжка, а на голямата част от българската интелигенция и целия народ “, се споделя в документа.

Под документа са се подписали: акад. Георги Георгиев Марков, акад. Васил Стоянов Сгурев, акад. Благовест Христов Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Борисов Воденичаров, акад. Пламен Иванов Карталов, акад. Стефан Борисов Воденичаров, акад. Константин Димитров Косев, акад. Антон Николов Дончев, член-кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР