Група хора се събира днес пред Народното събрание за флаш

...
Група хора се събира днес пред Народното събрание за флаш
Коментари Харесай

Флаш моб пред Народното събрание за легализация на марихуаната

Група хора се събира през днешния ден пред Народното събрание за флаш моб, който да моли за декриминализиране на приложимост на дребни количества марихуана за персонални и медицински цели, заяви Дарик. Демонстрантите са безапелационни, че не би трябвало хора, които носят в себе си една цигара трева, да бъдат считани за нарушители и да се преследват. Според учени обаче в някои случаи зад легализацията на този вид опиати в редица страни, наред с идеологическите подбуди, стоят и финансови ползи.

Точно в 4.20 часа (следобед) участниците в акцията ще възпламенят по цигара марихуана макар заплахата да бъдат задържани.

Наркополитиката в нашата страна е несъответстваща, счита създателят на Liberty 420 Димитър Карагегов, който ще вземе присъединяване в проявата на следващия ден пред Народното събрание:

„ Има редица образци на страни, които сполучливо да се декриминализира притежанието на дребни количества. Не търговията, не развъждането на промишлени количества, а тези точно младежи, които имат в джоба си една цигара, просто да не се занимава правораздавателната система с тях. Защото сега нашите проучвания сочат, че точно те са тези, които попадат под ударите на закона, системата харчи извънредно доста, с цел да ги вкарва в арести, с цел да проучва наличието на откритото, вместо да се занимава с същинската престъпност. Ние не залавяме крадците, автоджамбазите, телефонните измамници, само че пък сме доста положителни и сполучливи в това да изчакаме един юноша да навърши 18 години, с цел да го подведем под отговорност “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР