Група хокейни ентусиасти живяха и спяха със стик в ръка

...
Група хокейни ентусиасти живяха и спяха със стик в ръка
Коментари Харесай

Хокеен мач постави рекорд след близо 11 дни игра

Група хокейни запалянковци живяха и спяха със стик в ръка в продължение на 11 дни в гонене на задачата да играят повече от 250 часа без да стопират. Усилията им се отплатиха и заветната цел беше реализирана с време 10 дни и 11.03:20 часа.

Мачът се игра в залата на " Бъфало сейбърс " от Националната хокейна лига (НХЛ). Постижението е с един час повече от предходния връх, подложен през февруари 2015 година в Едмънтън, Канада.

Срещата стартира в 21.00 часа на 22 юни и завърши след 8.00 часа в понеделник, 3 юли. Събитието беше с благотворителна цел и събра над 1 млн. $ за института за проучване на рака " Розуел Парк " в Бъфало.

В дуела участваха 40 запалянковци, множеството от които бяха над 40 години. Резултатът при слагането на новия връх беше 1723:1695 в интерес на " Отбор сини " против " Отбор бели ".

Тимовете бяха формирани от петима полеви играчи, един вратар и една запаса, като състезателите се сменяха на всеки четири часа. Правилата не позволяваха да се прибавят нови смени, макар че някои от участниците получиха травми.

В основата на концепцията за сходно събитие е 45-годишният гражданин на Бъфало Майк Лесаковски. За да бъде прието достижението като международен връх, той би трябвало да изпрати до " Гинес " цялостното видео и формалния лист с резултата от мача, който е дълъг над 50 страници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР