Група граждани се опитаха да блокират националния път Елбасан-Либражд в

...
Група граждани се опитаха да блокират националния път Елбасан-Либражд в
Коментари Харесай

Нападнаха автомобила на Еди Рама

Група жители се пробваха да блокират националния път Елбасан-Либражд в Албания, а транспортното средство на албанския министър председател Еди Рама, както и други транспортни средства от ескорта му, бяха нападнати с яйца, твърди предмети и пиротехника, съобщи Телеграфи. Това се е случило в град Либражд, на към 60 км от граничния пункт Кафасан на границата сред Албания и Македония.
Според изказване на полицията случаят се е случил при влизането в града, където Рама трябвало да организира избирателен протест, като последователи на опозицията се пробвали да го предотвратят.
Бившият народен представител от Демократическата партия Аурел Булугбагши, ръководителите на клоновете на партията в Либражд и прилежащия град Перес, Аржан Карики и Буяр Врето, бяха краткотрайно арестувани, съобщи БГНЕС.
Полицията заяви, че карцерът е основан на фрагменти от охранителни камери и е на съображение " образуване на противозаконни митинги, възпрепятстване на придвижването на транспортни средства и възпрепятстване на изборни органи ".
Опозиционният водач Люлзим Баша назова ареста " демонски проект на човек, който е в цялостна суматоха поради загубата на власт ", имайки поради премиера Еди Рама.
Той упреква също, че Рама е подкрепят от вътрешния министър Сандер Леши и основния прокурор Арта Марку.
Ситуацията в албанската страна е изострена след поетата самодейност за събаряне на президента Илир Мета.
Мета разгласи, че скоро ще вземе решение за нова дата за осъществяване на локални избори, като преди този момент анулира в началото оповестената дата 30 юни. Вчера обаче бе гласувана резолюция, отменяща това решение, което е първата стъпка към неговото уволняване.
Мета прикани за съвещания с министър-председателя и водача на Социалистическата партия Еди Рама и водача на опозиционната Демократическа партия Люлзим Баша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР