Група футболни фенове в Бангладеш бяха глобени за нарушаване на

...
Група футболни фенове в Бангладеш бяха глобени за нарушаване на
Коментари Харесай

В Бангладеш глобяват фенове, празнували рождения ден на Меси

Група футболни почитатели в Бангладеш бяха санкционирани за нарушение на ограниченията за ограничение на коронавирусната зараза в страната, защото са чествали рождения ден на аржентинската звезда Лионел Меси, оповестиха медиите в азиатската страна.

Съдията Фероз Хусаин разгласи, че е наложил санкция от по 100 по този начин (1.17 долара) на всеки от 15-те индивида, събрали се в ресторант в района Чуаданга, намиращ се на към 170 километра западно от столицата Дхака.

" Намерихме ги да седят вътре в ресторанта и да чакат да настъпи рождения ден на Меси”, съобщи Ферос Хосаин, който водеше взвод от бойци, чиято задача е да подсигурява, че хората следват здравните инструкции, с цел да се спре разпространяването на вируса. Бангладеш е една от най-засегнатите страни в Югоизточна Азия, като от началото на пандемията 126 606 индивида са се инфектирали, а близо 1700 са умряли.

Самият Лионел Меси е същинско провидение в Бангладеш, а в сряда навърши 33 години.

Феновете, множеството от които са малолетни, получиха наказването за неспазване на разпоредбите за физическо разграничаване в затворена зона. Съдията обави, че притежателят на ресторанта е санкциониран с 6 000 такса (повече от 70 долара), защото заведението е било отворено след залез слънце, каквато е мярката в страната.

След премахването на националната обсада на 30-и май тази азиатска страна в този момент се пробва да ограничи болестта с местни рестрикции, като се дава късмет на незасегнатите региони за по-нормален метод на живот.

Футболът набира все по-голяма известност в Бангладеш, макар че странана в никакъв случай не се е класирала на Световно състезание. Мачовете стават все по-посетени, а в локалната първа лига работят треньори от Португалия, Хърватия, Германия, Испания. В отбора на Башундара Кингс пък беше притеглен национал, играл на Мондиал 2018 в Русия- това е Даниел Колиндрес от Коста Рика.

Доскоро в тази страна игра и българинът Антонио Ласков, който обаче се прибра в България след експлоадирането на пандемията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР