Група европейски компании поискаха от регулаторните органи в Европейския съюз

...
Група европейски компании поискаха от регулаторните органи в Европейския съюз
Коментари Харесай

Европейки компании призовават ЕК да вземе мерки срещу Apple

Група европейски компании желаеха от регулаторните органи в Европейския съюз (ЕС) да спрат така наречените от тях „ антиконкурентни практики “ от страна на компании като Apple и Amazon. Според информация във Financial Times, „ съоснователят на Spotify Даниел Ек и основният изпълнителен шеф на Deezer Ханс-Холбер Албрехт са призовали Брюксел да обезпечи „ равнопоставеност “, като обуздае платформите, които „ постоянно злоупотребяват с удобната си позиция “, написа The Verge.
Двете стрийминг компании са отрицателно настроени от това, че Apple да вземем за пример предлага 30% понижение от таксите, когато хората се абонират за услуги през AppStore, даже на фона на това, че компанията предлага и лична музикална услуга.
Те повдигат въпроса на фона опитите на Европейската комисия (ЕК) да приготви нови правила, които да контролират взаимоотношенията сред огромните софтуерни компании с разработчиците и търговците, които разчитат на платформите им.
Припомняме, че през юни Европейски Съюз наложи рекордна до момента санкция от 2.4 милиарда евро на Гугъл поради не положителни конкурентни практики и незаслужено разпространение на личните си услуги.
Сега доставчиците на музикални услуги в Европа явно се надяват, че законодателите в Брюксел биха подхванали сходен нападателен ход и към платформи, ръководени от други американски колоси.
Съвместното писмо на шефовете на Spotify и Deezer до Европейска комисия е подписано и от редица европейски разработчици и цифрови издатели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР