Група европейски изследователи съобщиха в сряда, че скоро ще пуснат

...
Група европейски изследователи съобщиха в сряда, че скоро ще пуснат
Коментари Харесай

Европа е готова с мобилно приложение, предупреждаващо за коронавирус

Група европейски откриватели оповестиха в сряда, че скоро ще пуснат технология за смарт телефони, която да помогне за следенето на хора, които са имали контакт със инфектирани от ковид и по този метод здравните управляващи ще бъдат подкрепени в по-бързото въздържане на инфекцията. Разликата от други сходни приложения, употребявани в Азия е, че системата е направена по този начин, че да се съблюдават всички условия за отбрана на персоналните данни, оповестиха участниците в самодейността, наречена Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT https://www.pepp-pt.org).

" Целта ни е да осигурим гръбнака за основните цифрови съставни елементи на световната борба против Covid-19 ", сподели Ханс-Кристиян Бос, изпълнителен шеф на основаната в Берлин компания за изкуствен интелект Arago, която взе участие в управителния екип на плана и също така поучава канцлера Ангела Меркел по въпросите на цифровата политика.

" Платформата PEPP-PT, върху която другите могат да надграждат, планува неизвестен цифров метод за следене , който е в цялостно сходство с регламента за отбрана на персоналните данни GDPR и може да се употребява при пътешестване през граници ", разясни той.

Възможността да се наблюдават по-точно хората, които рискуват да бъдат инфектирани, ще помогне да се избегнат сегашните ограничения по блокиране на цели страни, вследствие на което стопанската система може да колабира.

Осем страни вземат участие в плана PEPP-PT. До 7 април би трябвало да излезе лицензирана софтуерна платформа, която ще е базата за приложения за следене на контактите на инфектирани, а скоро по-късно би трябвало да излязат първите мобилни приложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР