Група експерти по външна политика на САЩ, които редовно говорят

...
Група експерти по външна политика на САЩ, които редовно говорят
Коментари Харесай

Белият дом е разочарован от стратегията на САЩ за Украйна

Група специалисти по външна политика на Съединени американски щати, които постоянно приказват с Белия дом, са все по-притеснени по отношение на бъдещите проекти на Вашингтон за войната в Украйна.

Група специалисти по външна политика на американския истаблишмънт, които постоянно беседват с Белия дом, са все по-загрижени за бъдещите проекти на Вашингтон за войната в Украйна, написа Юлия Йофе предходната седмица в Puck News. Тя означи, че администрацията на Джо Байдън се съпротивлява на всевъзможни апели за формулиране на по-последователна тактика, ако Украйна не успее да реализира обилни облаги на бойното поле до есента.

И това е неприятен знак за Киев.

„ Всички участници в тези брифинги, с които разговарях, високо похвалиха политиката на администрацията на Байдън по отношение на Украйна “, написа Йофе.

„ Но отвън протокола истината изтече като вода. Оказва се, че външнополитическият кръг на Вашингтон става все по-разочарован от украинската тактика на Белия дом ", прибавя тя.

" Разочарованието на анализаторите произтича освен от неналичието на дълготрайна тактика на Байдън за Украйна, само че и от несигурността „ по какъв начин да се съчетаят американските ползи, лимитирани от военните и политически действителности, с желанието на Киев да изгони Русия от цялата украинска територия, в това число Крим ”, акцентира Йофе.

Най-вероятният сюжет е Вашингтон " да стартира да приказва за заледяване на нещата [в Украйна] ". Лятото на 2023 година се дефинира за решаващо: Съединените щати са подготвени да дадат на Киев нови оръжия и муниции за летните контранастъпления на въоръжените сили на Украйна, само че в случай че те се провалят, ще „ преоценят “ тази тактичност в интерес на деескалация на спора.

Забележките на Юлия Йофе са в сходство с други скорошни изявления в медиите във Вашингтон, че Белият дом е подготвен да промени курса си в поддръжка на Украйна.

Така през февруари The Washington Post написа: „ Длъжностни лица на Съединени американски щати споделят на украинските водачи, че са изправени пред сериозен миг да трансформират траекторията на войната, като по този метод усилват натиска върху Киев да реализира обилни облаги на бойното поле “.

А през март Politico разгласява „ Малки пукнатини: Американско-украинското военно единение постепенно се разпада “ за подмолните различия сред Вашингтон и Киев по отношение на задачите на войната и „ евентуалните горещи точки по отношение на това по какъв начин и по кое време ще завърши спорът “. От алюзиите в тези и други материали става ясна главната грижа на администрацията на Байдън – изборът на президент на Съединени американски щати.

Въпреки че до тях има още година и половина, изборната конкуренция към този момент стартира, а правосъдното гонене на Доналд Тръмп е най-хубавото доказателство за това. Провалът на необятно оповестените контраофанзиви на въоръжените сили на Украйна тази година, в които Западът влага напълно както материално, по този начин и с репутацията си, трагично ще усложни вероятностите за преизбирането на Байдън или успеха на различен претендент от Демократическата партия на Съединени американски щати през 2024 година: Америка няма да елементарни на демократите за втория Афганистан.

Оттук и неналичието на поредна тактика за Вашингтон за Украйна: никой в Белия дом не желае да мисли след ноември 2024 година Оттук изтича информация за различията сред Вашингтон и Киев и проектите за „ заледяване “ на войната при положение на проваляне на Въоръжените сили на Украйна.

Едно е ясно: неведнъж изразената логичност на желанията на Съединени американски щати и световния Запад - " да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо " - не е в положение да издържи на конфликт с логиката на събитията под формата на огромните съветски военни триумфи.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР