Група експерти на ООН заявиха, че въпреки някои подобрения, Гърция

...
Група експерти на ООН заявиха, че въпреки някои подобрения, Гърция
Коментари Харесай

ООН: Гърция още нарушава някои норми за задържане

Група специалисти на Организация на обединените нации обявиха, че макар някои усъвършенствания, Гърция продължава да нарушава някои интернационалните отговорности по отношение на местата за задържане, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Работната група на Организация на обединените нации за случайното задържане показа прелиминарен отчет след посещаване в 20 места за задържане в страната от 2 до 13 декември. Експертите означиха някои проблематични сфери както в наказателната правосъдна система, по този начин и в тази на миграцията.

Групата, която посети Гърция, откакто бе поканена от държавното управление, съобщи, че е имала безграничен достъп до места за задържане и е получила цялостно съдействие от страна на гръцките управляващи.

Пренаселеност в местата за задържане, неотделяне на обвинени в предсъдебно задържане от към този момент наказани пандизчии, липса на достъп на претендентите за леговище до преводачи и юридическа помощ и известия за случайни връщания на мигранти в Турция, са главните обрисувани от специалистите проблеми.

Групата съобщи, че смяната в наказателния кодекс, намаляваща продължителността на присъдите и окуражаването на други възможности като публично потребен труд са положителни стъпки напред.

Групата означи също, че изискванията в пандизите и полицейските арести в Гърция като цяло не дават отговор на интернационалните стандарти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР