Група британски войници не се е съобразила със заповедите и

...
Група британски войници не се е съобразила със заповедите и
Коментари Харесай

Доброволци! Британски войници в отпуск вероятно са заминали да воюват в Украйна

Група английски бойци не се е съобразила със заповедите и евентуално е отпътувала да се бие в Украйна, потвърдиха от английската войска.

От английската войска оповестиха, че бойците отсъстват без да са в отпуск и може би са в Украйна „ по персонална самодейност “.

Говорител на армията съобщи, че към тях е насочен „ корав апел “ да се върнат във Англия. Издадена е краткотрайна възбрана за всички английски военни да пътуват до Украйна.

По-рано външният министър Лиз Тръс съобщи, че поддържа всеки английски жител, който пожелае да отиде да се бие в Украйна. Правителството обаче по-късно разясни, че Форин офис поучава да не се пътува до страната.

От Министерството на защитата обявиха, че присъединението към сраженията може да се окаже срещу закона и завърналите се могат да бъдат съдени.

Изявлението на армията последва известие на таблоида „ Сън “, че 19-годишен гвардеец е напуснал казармата в Уиндзър със закупен билет за Полша. Миналата седмица английските бойци бяха предизвестени, че оказване на помощ на Украйна в отговор на съветското навлизане „ рискува да бъде изтълкувано неправилно “ от страна на Москва, че Англия изпраща войски да се борят.

Стотици някогашни английски бойци изявиха предпочитание пред Би Би Си да заминат за Украйна да се бият или да оказват помощ в медицинските или филантропични старания, само че получават смесени сигнали от държавното управление.

Англия усилва доставките на оръжия за Украйна, с цел да ѝ помогне да се отбрани от съветските набези, съобщи министърът на защитата на Уолъс.

Преди нахлуването на Русия в Украйна Англия достави 2000 леки противотанкови ракети. Сега ще изпрати още 1615. Бен Уолъс съобщи пред депутатите в Народното събрание, че ще бъде изпратено и малко количество ракети „ Джавелин “, възнамерява се доставка и на ракети „ земя-въздух “.

Изпратени са и дребни стрелкови оръжия, бронежилетки и лекарства. Няма сведения по какъв начин тъкмо се реализират тези доставки. От министерството на защитата споделят, че имат сведения, че част от тези оръжия към този момент са употребявани за заличаване на съветска бойна техника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР