Група българи, които са били на почивка в Мароко, не

...
Група българи, които са били на почивка в Мароко, не
Коментари Харесай

Български туристи блокирани в Мароко

Група българи, които са били на отмора в Мароко, не мога да се приберат, тъй като кралството е затворило своите граници. Това заяви пред bTV зам.-министърът на външните работи Петко Дойков. По думите му обаче все още няма проекти за изпращане на аероплан, който да прибира наши съграждани от чужбина. Дойков прикани българите да не пътуват в чужбина, в случай че не е е необходимо. Освен това имало и доста българи от Германия, Франция и Испания, които желаят да се върнат у нас. " В сходна обстановка мисля, че българите да си останат в страните, в които са ", сподели още Петко Дойков.

Министерство на външните работи е провело ситуационен център, който да предлага настояща информация на нашите сънародници. Събраните данни се актуализират на всеки три часа и се разгласяват в таблица на уеб страницата на ведомството, изясни зам.-министърът.

По думите му ситуацията продължава да бъде мъчно прогнозируемо, а обстановката се трансформира доста бързо.

" Ситуацията в Европа продължава да бъде извънредно динамична и комплицирана. Редица страни афишират изключително състояние или вкарват по-строги правила за напредване. От тази заран Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко сполучливи случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават вярата, че системата работи добре. Оказва се нужда от подпомагане. Имаме 25 български тира, които са деблокирани от словенско-италианската граница. Те пътуват към България ", посочи Дойков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР